Ofertes de Feina i Beques Ofertes de Feina
Select Page
Prof. Dr. Claudia Felser, La directora de l'Institut Max Planck de Física Química de Sòlids i DIP de l'ICFO
Prof. Dr. Claudia Felser, La directora de l'Institut Max Planck de Física Química de Sòlids i DIP de l'ICFO

Claudia Felser va ser guardonada amb el Premi Eurofísica 2023

La directora de l'Institut Max Planck de Física Química de Sòlids i DIP de l'ICFO accepta un dels premis més prestigiosos d'Europa en el camp de la física de la matèria condensada

September 06, 2023

Cada dos anys, el Premi Eurofísica l'atorga la Divisió de Matèria Condensada de la Societat Europea de Física en reconeixement al treball recent (completat en els cinc anys anteriors a la concessió del premi) d'una o més persones, per la seva excel·lència científica àrea de la física de la matèria condensada. És un dels premis més prestigiosos d´Europa en aquest camp i diversos guardonats també han rebut el Premi Nobel de Física o Química.

ICFOnians felicitan Prof. Dr. Claudia Felser, directora de l'Institut Max Planck de Física Química de Sólits i  Professora Distingida Convidada (DIP) de l'ICFO qui, juntament amb el Prof. Dr. B. Andrei Bernevig, professor de física de la Universitat de Princeton, avui va acceptar aquest prestigiós premi “per les seves contribucions fonamentals a la classificació, predicció i descobriment de nous materials quàntics topològics” a la 30a Conferència General de la Divisió de Matèria Condensada d'EPS celebrada a Milà.

Claudia Felser és química de l'estat sòlid i científica de materials, coneguda pel seu treball en compostos de Heusler i tipus d'estructures tetraèdriques relacionades, i el disseny, la síntesi i la investigació física de nous materials quàntics. La seva investigació més recent es centra en nous materials per a tecnologies quàntiques, com els aïllants topològics, semimetalls de Weyl i Dirac, skyrmions, superconductors, nous fermions i noves quasipartícules.

A través seu posició de DIP, Prof. Felser participarà en activitats de recerca relacionades amb QTwist, una nova macro programa de l'ICFO que ha rebut finançament del Ministeri de Ciència i Innovació d'Espanya. Dins del programa ambiciosa de recerca de QTwist, Felser, junt amb el Prof. ICREA en ICFO Dr. Frank Koppens, i el Professor MIT i DIP en ICFO Dr. Pablo Jarillo-Herrero, liderarà la investigació d’avantguarda en “twisted materials” per estudiar les propietats fonamentals dels materials quàntics sintètics emergents, incloent-hi els materials bidimensionals, i les seves aplicacions futures en el camp de la nano-optoelectrònica. Una agrupació de científics experts de renom, inclossos els ICFOnians Prof. Dr. Adrian Bachtold i la Prof. Dra. Carmen Rubio-Verdú, junt amb líders mundials de Harvard, Stanford, Columbia, Princeton, Pisa i l'Institut Weizmann, també aportaran les seves experiències i coneixements al programa.