Ofertes de Feina i Beques Ofertes de Feina
Select Page
Cultiu primari de neurones hipocampals d'embrions de rata. Comparació de microscòpia confocal (esquerra) vs microscòpia STED (dreta).
Cultiu primari de neurones hipocampals d'embrions de rata. Comparació de microscòpia confocal (esquerra) vs microscòpia STED (dreta).

Espanya s'uneix a Euro-BioImaging ERIC com a nou estat membre

La instal·lació SLN de l'ICFO participa en 2 dels 5 nodes a Espanya: Nodes de Super Resolució i Misoscòpica a Barcelona

March 19, 2024

Euro-BioImaging (EUuBI) és la infraestructura de referència en la recerca europea per a la imatge biològica i biomèdica, reconeguda pel Fòrum Estratègic Europeu sobre Infraestructures de Recerca (ESFRI). A través d'EuBI, els investigadors de les ciències de la vida poden accedir a instruments d'imatge, coneixements especialitzats, oportunitats de formació i serveis de gestió de dades que poden no trobar en les seves institucions d'origen o entre els seus col·laboradors. Tots els científics, independentment de la seva afiliació, àrea d'especialització o camp d'activitat, poden beneficiar-se d'aquests serveis d'accés obert paneuropeus, que són proporcionats amb alts estàndards de qualitat per les principals instal·lacions d'imatge.

La infraestructura completamente distribuida de Euro-BioImaging està coordinada per un hub i ofereix els seus serveis a través de 41 instal·lacions d'imatge especialitzades reconegudes internacionalment anomenades Nodos, que es troben en 19 països membres i al Laboratori Europeu de Biologia Molecular (EMBL). Espanya es va convertir en un d'aquests estats membres el desembre de 2023 i compta amb 5 Nodos, incloent el Nodo de Super Resolució Barcelona, coordinat per ICFO i ubicat tant a ICFO com a CRG, i el Nodo d'Imatge Mesoscòpica Barcelona, coordinat per IRBB i ubicat a CRG, IRBB i ICFO. Aquests nodos, en els quals la Instal·lació SLN de l'ICFO juga un paper actiu, van començar com a Nodos Candidats de EuBI el 2016 quan EuBI es trobava en una fase interina, a l'espera de l'estatus legal d'un ERIC (Consorci Europeu d'Infraestructures de Recerca), que es va concedir el 2019. Com a estat membre, Espanya contribuirà amb delegats al Consell de Euro-BioImaging i també jugarà rols clau en la configuració de les estratègies d'imatge europees i influenciant les tendències de recerca. També podrà promocionar les seves capacitats nacionals

"La incorporació d'Espanya i Bèlgica a Euro-BioImaging, la qual cosa eleva el nostre total de membresia a 19, és un hit notable per concloure l'any", va comentar el Director General de Euro-BioImaging, John Eriksson, en anunciar l'entrada dels nous membres al desembre de l'any passat. "El seu sòlid compromís i experiència en bioimatge s'alienen amb els nostres objectius i també prometen enriquir la nostra comunitat amb idees i contribucions invaluables per facilitar l'excel·lent ciència i la innovació".

El Dr. Pablo Loza-Alvarez, responsable de la Instal·lació SLN a l'ICFO i coordinador del Nodo de Super Resolució Barcelona, veu la integració completa d'Espanya a la comunitat d'EuBI com una excel·lent oportunitat per als investigadors europeus en ciències de la vida. "Com a participants en 2 dels nodes d'EuBI, esperem facilitar col·laboracions amb investigadors de tota Europa, ajudant-los a avançar en els seus projectes individuals mitjançant l'accés a la nostra avançada instrumentació de microscòpia. També facilitarem solucions innovadores i personalitzades desenvolupades a la instal·lació SLN i en altres àrees dels nodes amb seu a Barcelona, posant-les eventualment a disposició a gran escala per avançar en el camp de la microscòpia avançada".